Wat is een nieuwsbrief en wat kan je er mee

Wat is een nieuwsbrief?

Een nieuwsbrief is een regelmatige publicatie over een bepaald onderwerp of thema. Het abonnement op een online nieuwsbrief is meestal gratis.
De online nieuwsbrieven worden per e-mail verstuurd naar mensen op een mailinglist.

Wat is het doel van een nieuwsbrief?

De nieuwsbrief heeft als doel abonnees op de hoogte te brengen van het laatste nieuws of aan te zetten tot een (klik)actie of aankoop.

Het is belangrijk om het doel van de te versturen nieuwsbrief vooraf vast te stellen en de inhoud daarop aan te passen.

Bovendien kunnen nieuwsbrieven een rol spelen in het opbouwen en in stand houden van de relatie uw doelgroep.

Waar moet een nieuwsbrief aan voldoen?

Om zo veel mogelijk ontvangers aan te zetten tot de gewenste (klik)actie moet de nieuwsbrief herkenbaar zijn. De kleur en de layout  van de website of het merk, creëren herkenning en vertrouwen.

Een goede nieuwsbrief is overzichtelijk, gebruikersvriendelijk, aantrekkelijk en bevat geen taalfouten.

Wettelijk gezien moet er een afmeldlink in de nieuwsbrief staan. De afmeldlink staat meestal ergens helemaal onderaan, zodat de boodschap eerst gelezen wordt.

De techniek van een nieuwsbrief

De opmaak van nieuwsbrieven is de laatste jaren flink geëvolueerd.

Nieuwsbrieven komen binnen in een groot aantal verschillende e-mailcliënts. Bekende voorbeelden hiervan zijn Outlook, hotmail en gmail. Iedere e-mailcliënt kent zijn eigen regels voor het weergeven van de nieuwsbrief. Dat vraagt voor het maken van een nieuwsbrief flink wat specialistische kennis.

Daarnaast groeit het aantal smartphones en tablets met de dag. Allemaal met een eigen schermgrootte en formaat.
De oplossing om een nieuwsbrief op alle apparaten en schermgroottes goed weer te geven is om de nieuwsbrief responsive te maken. Daardoor schuiven de elementen van de nieuwsbrief op bepaalde breekpunten naast elkaar of juist onder elkaar. Zo blijven de plaatjes en de tekst goed zichtbaar en leesbaar in ieder formaat.

De inhoud van een nieuwsbrief

Uw doelgroep heeft zich met een bepaalde verwachting aangemeld voor uw nieuwsbrief. Bij het opstellen van de nieuwsbrief is het daarom belangrijk altijd vanuit de interesse van de ontvanger te denken.
Relevante content en nuttige informatie en/of tips werken vaak beter dan het puur richten op de verkoop van producten en/of diensten.

Zodra ontvangers u gaan zien als autoriteit over een bepaald onderwerp zullen zij ook eerder geneigd zijn uw producten of diensten af te nemen.

Nieuwsbrieven van Elsovero

Onze nieuwsbrieven zijn volledig responsive, zodat ze op iedere schermgrootte en op ieder apparaat optimaal weergegeven worden.

Veel nieuwsbrieven belanden in de spam box. Dit komt door een verkeerde onderwerpregel of doordat de nieuwsbrief niet juist is opgemaakt in html. Onze nieuwsbrieven zijn standaard W3C valide. W3C is de wereldwijde standaard voor het opmaken van webpagina’s en nieuwsbrieven.
We hebben veel ervaring met het maken van onderwerpregels. We adviseren u graag over hoe u een onderwerpregel kunt optimaliseren.

Wilt ook u nieuwsbrieven door ons laten maken? Neem dan contact op. U kunt ons bereiken via info@elsovero.com of telefonisch via 0172 534564

Gerelateerd: 33 tips voor een optimale nieuwsbrief »